Jídelní lístek

 Pokrmy uvedené v jídelním lístku obsahují alergeny. Informace o výskytu konkrétních alergenů obsažených v pokrmu/nápoji jsou k dispozici u pracovnic školní jídelny.

 

                                                                                27.6. - 1.7.2022

 

 

 Přesnídávka

 Oběd

Svačinka

 Pondělí

 chléb,pomazánka hermelínová,mléko,ovoce

 polévka luštěninová

rizoto s kuřecím masem a zeleninou,ster.okurek

rohlík,pomazánka tvarohová s mrkví,sirup

Úterý

sypaná bulka,pomazánka paštiková,kakao,ovoce

 

 

 

 polévka kmínová

boloňské špagety sypané eidamem

 

 

rohlík,máslo,plátek šunky,mléko

 

 

Středa

šestizrnný rohlík,pomazánka vajíčková,bílá káva,ovoce

 polévka z rybího filé s krutonky

vepřový plátek přírodní,bramborová kaše,kompot

dalamánek,pomazánkové máslo,sirup
Čtvrtek makový závin,kakao,ovoce

polévka zeleninová s ovesnýma vločkama

orientální čočka,chléb

dětská ovocná přesnídávka,sirup
Pátek  

 polévka selská

pečené kuřecí stehýnka,brambor,okurkový salát

 

Hlavní kuchařka: L. Cvanová

Vedoucí školní jídelny: Kateřina Zuzaníková

Ke každému hlavnímu jídlu jsou  podávány nápoje: voda, voda s citronem či jíným ovocem, voda s mátou a jinými bylinkami, ovocné čaje rozpustné i porcované, bylinkové čaje, džusy, mošty......

 Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě. Změna jídelníčku vyhrazena.

 Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU:

1. obiloviny obsahující lepek (pšenice,žito,ječmen,oves,špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby (sója) a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody (mandle,lískové ořechy,vlašské ořechy,kešu ořechy,pekanové ořechy,para ořechy,pistácie,makadamie a 

   výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10mg,ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich